Dell OptiPlex 360 - настолен компютър с Windows 7


Настолен компютър Dell OptiPlex 360 MT е съвременен компютър, който отговаря на всички изисквания за спокойна и сигурна работа.
OptiPlex 360
Процесора е Intel Pentium Dual Core E5300 с работна честота 2.6GHz,2 MB.Памет 2GB 800MHz DDR2 Dual Channel NON-ECC.Твърдия диск е 320 GB 3Gb/s.Вградео е DVD устройство 16XDVD+/-RW Drive.Видео карта Intel Graphics Media Accelerator 3100~384MB.Мрежа Integrated Broadcom (BCM5784M) Gigabit LAN
Разширителни слотове 2 full height PCI, 1 PCIe x16 full height graphics
Интерфейс VGA, 8 USB 2.0, Serial, Parallel, RJ-45, Line-in/out
Аксесоари в комплекта Optical USB (2 buttons scroll) Black Mouse,
Dell QuietKey USB Keyboard Black /мишка+клавиатура/
Софтуер Програмен продукт на Microsoft с лицензен стикер
Win Home Prem 7 32-bit English 1pk DSP OEI DVD
гаранционен срок : 36 месеца
Кутия Mini-Tower

Лаптоп Lenovo G550A-5


Lenovo G550A-5 е 15.6" инчов лаптоп с доста добри параметри.Процесор е Intel Core 2 Duo T6600 2.1GHz 2MB L2.Инсталирана е 3GB памет, което е DDR3.Твърдия диск е 320GB Sata. Машината е екипирана с видеокарта NVIDIA GeForce G210M с 512MB собствена памет.
Безжичната свързаемост е Wireless LAN 802.11b/g/Draft-N, има уебкамера с микрофон,HDMI port,записващо ДВД,вградени стереоговорители,четец на карти: 5-in-1 Media Reader,Вграден Numpad за работа с цифри, 3x USB, VGA, Express Card Slot.

Предлага се със сив или черен капак, със или без операционна система.

Packard Bell TJ74 Robin


Този лаптоп на Packard Bell е с 15.6”HD LED 1366x768 LED екран.Видеокартатa е ATI RADEON HD 4570 със собствена памет 512MB , процесора е AMD ATHLON X2 II M300 2Ghz 1MB L2. Този процесор е представител на 45nm-те процесори, които не нагряват и имат добра производителност.Инсталирана е 2GB памет и 640GB твърд диск за складиране на информацията. Капака е червен а клавиатурата е бяла. Аудио картата е HD Dolby Sound и може да се твърди за качествен звук. DVD записващо устройство,HDMI порт, уеб камера с микрофон и 6 клетъчна батерия.Разбира се дизайна отново е на ниво, благодарение на Packard Bell Studio.

HP EliteBook 2730p - Таблет с Touch екран


HP Elitebook 2730p е 12.1" таблет от висок клас.Процесора е Intel Core 2 Duo SL9400 1.86 GHz / 1066 MHz, 6 MB L2. Размера на L2 кеша трябва да говори сам за производителността на интел-ския процесор в този лаптоп.Разполага с 2GB DDR2 Ram памет, твърд диск 120GB, видеокартата Mobile Intel GMA X4500HD използва споделена памет.Матов 12.1" TouchScreen WXGA 1280x800 с възможност за завъртане на 180°.
2730p e устойчив на удари, с надежден дизайн, четец на пръстови отпечатъци, твърд диск със защита срещу удари и вибрации, разширени възможности за криптиране и предпазване на информацията.

Windows 7 - време е за обновяване на софтуера

Windows 7 (по-рано известна като Blackcomb, а след това и Vienna) е най-новата версия на Microsoft Windows, операционна система от Microsoft, за употреба на персонални компютри, включително домашни и бизнес компютри, лаптопи, таблети, медиа център компютри.

За разлика от случая с предходната операционна система от Майкрософт, Windows 7 e ъпгрейд с цел пълна съвместимост със съществуващите драйвъри за устройства, приложения и хардуер. Презентации направени от компанията фокусират вниманието над "Multi-touch" поддръжката, обновен Windows облик с нова лента на задачите, система за домашна мрежа наречена "HomeGroup" и подобрения в производителността. Някои приложения които до сега са били включени в предни издания на Microsoft Windows, най видните от които Windows Windows Mail, Windows Calendar, Windows Movie Maker, и Windows Photo Gallery вече няма да са част от операционната система. Вместо това те се предлагат по отделно.

Windows 7 е пусната на пазара в шест издания. Имената на изданията са както тези при Windows Vista с изключение на Business изданието което просто се казва Professional, както при Windows XP. Само Home Premium, Professional и Ultimate изданията ще се продават в магазините и ще бъдат достъпни чрез т.н. Производители на Оригинална Техника. Ultimate изданието се предлага само в определени промоционални периоди. Home Basic ще се предлага само в развиващи се страни. Enterprise изданието ще е достъпно само за компании чрез т.н. "схемно лицензиране". Starter изданието ще е достъпно само за подбрани Производители на Оригинална Техника. В момента тече промоционална разпродажба на Windows 7 Professional & Home Premium под надслов "Бъдете първи, спестете половината пари". Така за Ъпгрейд към Home premium плащате $49, а към Professional - $ {моля добавете сумата}. За съжаление ъпгрейд за България не е възможен.
Всъщност известно е, че по-евтините издания също съдържат интегрирани в операционната система функции и на по-скъпите издания, но те просто са заключени, докато клиентът евентуално не реши да направи ъпгрейд. Редът от по-ограничено към по-функционално издание на Windows 7 е съответно както следва:

Windows 7 Starter - Силно ограничена функционалност. Максимум 3 активни приложения едновременно. Само 32-битова версия. За развиващи се държави.
Windows 7 Home Basic - Силно ограничена функционалнст. За развиващи се държави.
Windows 7 Home Premium - Стандартно издание за класическият домашен потребител.
Windows 7 Professional - За малкия бизнес и напреднали потребители.
Windows 7 Enterprise - За среден и голям бизнес.
Windows 7 Ultimate - Всички възможни функции. За хора които се занимават професонално с компютри .

iPhone - не какъв да е мобилен телефон?

iPhone е първият мобилен телефон на компютърния гигант Apple. Телефонът притежава възможности за ползване на интернет и многоточков сензорен екран (multi-touch screen) с виртуална клавиатура и бутони. Може да се ползва като камерафон и портативен медиен плейър (еквивалент на iPod). Има клиент за електронна поща, уеббраузър и Wi-Fi. Първо се появява на пазара в САЩ през 2007 година, а няколко седмици по-късно е и официалното му внасяне в Европа. Първите европейски страни, по чиито магазини се продава iPhone, са Англия и Германия.

iPhone има сензорен екран, който разпознава само докосване с пръсти (не работи с различни "писалки"). Екранът реагира на три датчика. Датчик за разстояние изключва екрана, когато телефона се доближи до ухото. Това се прави, за да се пести енергията на батерията. Датчик за осветеност регулира яркостта на екрана. Вграден акселерометър следи ориентацията на телефона и променя екрана между режимите портрет и пейзаж.

Софтуерната актуализация от януари 2008 г. дава възможност на първия iPhone да определя местоположението си чрез трилатерация на сигналите от мобилните и Wi-Fi мрежи, въпреки че в телефона липсва GPS-модул. iPhone 3G и iPhone 3GS имат A-GPS, а в iPhone 3GS и вграден цифров компас (магнитометър).

iPhone има три физически бутона отстрани: за събуждане/приспиване, увеличаване/намаляване на звука и изключване на звука. Бутоните първоначално са изработени от пластмаса, а в по-следващите модели - от метал.

Гърбът на първия iPhone е направен от алуминий. В iPhone 3G и iPhone 3GS гърбът изцяло е от твърда пластмаса, за да се увеличи силата на GSM-сигнала.

iPhone (и iPod Touch) работи с операционната система iPhone OS, която е базирана на Mac OS X. Операционната система заема по-малко от половин гигабайт от паметта на телефона (4 до 32 GB) Софтуерните приложения за Mac OS X не могат да бъдат копирани директно на телефона, а трябва да бъдат написани и компилирани специално за iPhone OS.

Както iPod, и iPhone се управлява от компютърната програма iTunes. През нея Apple осигурява безплатни актуализации на iPhone OS, като по-големите обикновено излизат с новите модели на телефона.