Samsung Galaxy S8 Active - един от най-търсените смартфони

Samsung Galaxy S8 Active заимства някои от най-добрите аспекти на стандартния Samsung Galaxy S8 и ги поставя в шаси, което е подготвено за натоварен и несигурен начин на живот. Резултатът от това е издръжлив смартфон за всекидневна употреба. Всичко това води до някои промени. Първо - цената. Galaxy S8 Active започва от $850 за US пазара, което е доста над цената на S8. Също така Самсунг жертва естетиката за да осигури здравината.



Хардуера и красивият дисплей  показват нещата бързо и красиво, а огромната батерия може да поддържа телефона значително повече време, но S8 Active страда от същото лошо разположение на сензори и бутони като S8. Има страхотен фотоапарат, но новата прищявка - 4K видеозапис, е по-малко ослепителна на това устройство. Тялото на смартфона е онова, което Samsung описва като "военен клас". Той има IP68 защита срещу проникване на прах и вода, така че може да издържи на дълбочина до 5 фута за половин час (Забележка: стандартният Galaxy S8 също е класифициран по IP68), MIL-STD-810G военен стандарт гарантира издръжливостта на телефона при интензивна температура, прах, удар, вибрации, налягане. 
Кой би избрал Samsung Galaxy S8 Active?
Galaxy S8 Active е далеч от определението за"тънък". С рамери 5.99" x 2.95 x .39" е по-скоро "дебел". Това, което го прави "активен" е 4000mah батерия с издръжливост до 32ч. разговори. Тази батерия е най-добрата причина да наричате този модел "активен", отколкото всеки друг аспект.